Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
TRYGG BETALNING MED KLARNA

Vad är plötslig spädbarnsdöd? (SIDS)

|15/08, 2020

Vad är plötslig spädbarnsdöd? (SIDS)

“Med plötslig spädbarnsdöd, Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), menas att ett spädbarn dör plötsligt och oväntat utan att dödsorsaken kan fastställas på grundval av anamnes, inspektion av dödsplatsen och rättsmedicinsk obduktion.

Vi vet fortfarande inte säkert vad som är orsaken till plötslig spädbarnsdöd, trots många års forskning. Det vi vet är att plötslig spädbarnsdöd oftast drabbar barn som är yngre än sex månader och att dödsfallet så gott som alltid inträffar när barnet sover.” Skriver socialstyrelsen. https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/kunskapsstod/2014-8-2.pdf


Köp din sovpåse nu. Rabattkoden VINTER15 ger dig 15% rabatt på ditt första köp av en ekologisk sovpåse hos Smiling Monkey By Sweden. 30 dagars öppet köp samt fri frakt och retur. Ange koden i kassan.


Det finns förhållandevis lite forskning kring ämnet av naturliga skäl. Men de studier som gjorts visar att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar om bebisen bäddas in med för tunga eller varma material som riskerar att täcka ansiktet.

En sovpåse i rätt storlek och design kan således minska risken för plötslig spädbarnsdöd så både du och din baby kan sova mysigare och tryggare. Läs mer om vad som är bra att tänka på vid köp av sovpåse här.  

Om du också tycker att en sovpåse kan vara en bra lösning för din baby så hittar du mysiga, ekologiska sovpåsar här.