Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
TRYGG BETALNING MED KLARNA

SOVPÅSE i EKOLOGISK BOMULL TILL DIN BABY

Hos Smiling Monkey får du alltid en sovpåse till din baby i ekologisk bomull. Den är dessutom klassad som GOTS-organisk bomull och OEKO-TEX certifierad så att du som förälder kan vara säker på att den också är fri från ohälsosamma kemikalier. 

Vad är Ekologisk bomull? Vad krävs för att bomullen ska få kallas ekologisk?
Är ekologisk bomull bättre?

Om du är nyfiken så hittar du förhoppningsvis svar på dina frågor om ekologisk bomull här. Vi på Smiling Monkey har valt att göra sovpåsar i ekologisk bomull också kallad organisk bomull. Låt din baby sova i en ekologisk sovpåse som dessutom är GOTS certifierad läsa mer om här.


Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. En bra balans mellan olika växter och användning av naturlig gödsel förbättrar mullhalten i jorden och gör att mängder av nyttiga smådjur och insekter kan leva där. Genom att skapa en bra miljö för skadedjurens naturliga fiender minskar angreppen på växterna.

Naturskyddsföreningen

Länk till extern sida.


Att odla ekologisk bomull kan ge sämre skördar och kräver en större arbetsinsats. Det kan vara bra att komma ihåg när hen jämför priser och funderar över varför det skiljer sig i pris mellan en sovpåse som är gjord av ekologisk och organisk bomull eller en odlad med kemiskt gödsel- och bekämpningsmedel.

För att få märkas ekologisk bomull krävs bland annat:

  • Att den ska vara tillverkad utan kemiska bekämpningsmedel och konstgjorda gödslingsmedel

  • Ekologisk bomull skall certifieras för att få kallas ekologisk


Mysig sovpåse i Organisk bomull - det mysigaste till din baby

För dig som väljer en sovpåse från Smiling Monkey vet du att dina sovpåsar inte bara är tillverkade i ekologisk bomull utan också med Organisk bomull, OEKO-TEX och GOTS. Det kan du läsa mer om här.

Smiling Monkey By Sweden

Ekologisk sovpåse för en tryggare och mysigare sovstund.