• GRATIS FRAKT OCH RETUR
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
TRYGG BETALNING MED KLARNA

DIN SOVPÅSE ÄR TILLVERKAD AV EKOLOGISKA MATERIAL

Så här skriver organisationen Sveriges konsumenter på deras hemsida.

...det finns också andra märkningar för särskilda produktgrupper som du kan kolla efter för att göra miljövänligare val, till exempel GOTS och OEKO-TEX för textilier...


Vad är ekologiska material och hur påverkar det dig?

Vad kul att du är nyfiken och intresserad, det är vi också. Här får du svar på följande frågor;

Vad är Ekologisk och Organisk bomull?

Vad innebär OEKO TEX certifiering?

Vad innebär GOTS certifiering? 


Varför gör vi en sovpåse i ekologisk och organisk bomull?

Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.  Läs mer om Ekologisk och Organsik Bomull här. Märkningen Ekologisk bomull säger ingenting om användningen av kemikalier i produktion eller arbetsförhållanden. Därför har vi på Smiling Monkey valt att använda oss av fler certifieringar som du kan läsa mer om längre ned. 

Vad är Organisk bomull? - Organisk bomull är i de här sammanhangen det samma som Ekologisk bomull. Begreppet Organisk påvisar att materialet kommer från naturen. Vi har valt att tillverka varje sovpåse av den högsta graden av Organisk bomull och certifiering vilket du kan läsa mer om under avsnittet GOTS.  


Vad innebär OEKO-TEX Certifiering?

Smiling Monkey gör sovpåsar av material som har certifieringen Oeko-Tex. Därför att Oeko-Tex ger dig som förälder en garanti att sovpåsarnas material inte innehåller skadliga substanser och är fri från ohälsosamma ämnen för din bebis. Läs mer om Oeko-Tex certifieringen här. Märkningen OEKO-Tex säger ingenting om hur produktion eller arbetsförhållanden. Därför har vi på Smiling Monkey valt att använda oss av ytterligare en certifiering som du kan läsa mer om nedan.


Vad innebär GOTS Certifiering?

Smiling Monkey har valt att tillverka sovpåsar med material som har certifieringen GOTS. Det garanterar dig som förälder att din sovpåse har organisk bomull och dessutom är helt hållbart producerad – från jordbruket, där bomullsfrön blivit planterade, till det färdiga materialet. Läs mer om GOTS certifieringen här.


Varför sovpåsen är tillverkad av GOTS certifierat material

I Europa finns en kemikalielagstiftning som förbjuder vissa farliga kemikalier som kan hittas i textil. I lagstiftningen ingår det inte några krav på att det ska vara rättvisa förhållanden för de som arbetar i fabrikerna.

Därför finns det frivilliga märkningar för textil. Bra Miljöval, GOTS, Svanen och EU-blomman är exempel på olika miljömärkningar och innebär:

  • bra fibrer, t.ex. ekologiskt odlad bomull eller återvunna material

  • bra tillverkning, som rening av avloppsvatten och luft, samt förbud mot farliga kemikalier

  • bra arbetsförhållanden, t.ex. förbud mot barnarbete och långa arbetsdagar

  • bra produkter, inga hälso- eller miljöfarliga kemikalier i kläderna


Smiling monkey By Sweden

Sovpåsar som ger en tryggare och mysigare sovstund.