• 2 VECKORS PROVPERIOD
FRI FRAKT OCH FRI RETUR

Smiling monkey By Sweden


För dig som också vill ge din bebis en tryggare och mysigare sovstund.

Använd en varm och mysig sovpåse istället för en filt eller täcke så kan både du och din nyfödda bebis sova tryggare. Din sovpåse ger ditt spädbarn jämn temperatur hela natten med sin mysiga stoppning tack vare att sovpåsen inte kan sparkas av eller täcka din bebis ansikte. När du köper sovpåsar från Smiling Monkey vet du som förälder att de är fria från kemikalier och dessutom tillverkade i grannlandet Litauen av mjuk organisk bomull. Läs mer här. En sovpåse är alternativet som ersätter filtar och andra liknande sängkläder samtidigt som den ger en jämn temperatur för en tryggare och mysigare sovstund till bebisar.


Certifiering enligt Oeko-Tex® ger dig som förälder en garanti att produktens material inte innehåller skadliga substanser eller ohälsosamma ämnen för din bebis. Oeko-Tex är en märknings-organisation för textilvaror. Oeko-Tex är en certifieringsnivå och garanterar att materialet inte bara är ekologiskt utan också 100% fritt från skadliga kemikalier. Bättre för människorna som arbetar med bomullen. Mindre energi och vatten kan användas med goda metoder för ekologisk bomullsodling. Mer koldioxid kan stanna i jorden istället för att släppas ut i atmosfären.


GOTS Certifierad (Global Organic Textile Standard) garanterar att produkten är helt hållbart producerad – från jordbruket, där bomullsfrön blivit planterade, till det färdiga materialet. Med en GOTS-märkt sovpåse kan du vara säker på att den är tillverkad av organisk odlad bomull, rättvist producerad, och lika snäll mot känslig babyhud som mot jordbruksarbetare, textilarbetare och miljön.


Din sovpåse är med kärlek tillverkad i Litauen från händer med rättvis lön under hälsosamma och säkra förhållanden. Att våra sovpåsar produceras regionalt har dessutom fördelen att det minimerar avståndet artiklarna behöver resa, vilket minskar koldioxidutsläppen. Dessutom vet du att tillverkningen skett med rättvis arbetskraft, lön och arbetsvillkor. Till vänster en av alla fantastiska människor som bidrar till din sovpåse.


Inga lyxiga påsar och häftiga kartonger din produkt paketeras varsamt utan emballage för att reducera behovet av plastpåsar och liknande förbrukningsmaterial.

Vi använder återvunna och biologiskt nedbrytbara material där det är möjligt. När vi ska skicka din sovpåse från vårt lager i Sverige packar vi den kärleksfullt i en papperskartong som du kan återanvända och återvinna.


Vi finns - för att din bebis och du som förälder ska få en tryggare och mysigare sovstund.
Det vi gör - ska bidra till en bättre framtid, för föräldrar, bebisar, arbetare och miljön.

Isabel - Idébärare och mamma

Din sovpåse har en historia som döljer sig i sömmarna och viskar sin saga.. Ekologiska bomullsfält vajar i morgonsolen, en plockare ger sig ut på de vita fälten. I en annan del av världen hör du symaskinernas surrande ljud. Där sys tygstycken ihop som är fria från skadliga kemikalier. Din sovpåse är med kärlek tillverkad i Litauen från händer med rättvis lön under hälsosamma och säkra förhållanden. Försiktigt vikt, paketerad och skickad i miljövänliga förpackningar till dig som gjorde det här hållbara valet

Vi önskar dig och din bebis en tryggare och mysigare sovstund.

Smiling monkey By Sweden